Rejs trygt med Kombardo Expressen

Kom godt frem

Sverige lukker grænsen

Rejser til Bornholm

Fra den 4. januar 2021 til og med den 21. januar 2021 kører Kombardo Expressen ikke som den plejer mellem Rønne og København.

Grundet grænselukninger mellem Sverige og Danmark vil der kun være to daglige afgange med Kombardo Expressen mellem Rønne og Ystad.

Rent praktisk betyder det, at de resterende afgange til/fra Rønne, via Ystad, vil blive aflyst. Gæster med billetter til de berørte afgange vil blive kontaktet via SMS og mail med mere information om, hvordan de skal forholde sig.

Husk, at det fortsat kun er tilladt at rejse gennem Sverige for personer der bor på Bornholm, sundhedspersonale, der udfører arbejde på Bornholm samt personale, der udfører sundheds- og medicinsk transport.

Bemærk i øvrigt, at passagerer, der skal rejse til Rønne og vil stå på ved stoppestedet i Kastrup Lufthavn, skal stå klar ved stoppestedet på samme tidspunkt, som bussen afgår fra Ingerslevsgade i København.

Skærpede regler for indrejse gennem Sverige

Det svenske politi har udsendt følgende information til dig, som er i tvivl om du må rejse gennem Sverige:  

Midlertidigt indrejseforbud til Sverige fra Danmark
Fra midnat den 22. december 2020 indførte Sverige et indrejseforbud for rejser fra Danmark. Årsagen er for at reducere og forhindre spredning af en ny type covid-19-virus.
Undtagelser gælder for personer, der bor på Bornholm og rejser via Sverige mellem Bornholm og en anden del af Danmark. Bemærk, at det er på eget ansvar at kunne certificere disse betingelser for politiet.

Hvad betyder det for dig?
Når du rejser fra Bornholm til Danmark via Sverige, skal du som rejsende være i stand til at:
• vise at du bor på Bornholm - for eksempel ved at vise et sundhedskort eller et uddrag fra det danske befolkningsregister
• vise at du kun skal igennem Sverige for transit til en anden del af Danmark - for eksempel ved at vise en billet til passage til Øresundsbroen

Når du rejser fra Danmark til Bornholm via Sverige, skal du som rejsende være i stand til at:
• vise at du kun skal igennem Sverige for transit til en anden del af Danmark - for eksempel ved at vise en gyldig billet til overfart på Bornholmslinjen
• vise at du bor på Bornholm - for eksempel ved at vise et sundhedskort eller et uddrag fra det danske befolkningsregister

Bemærk: Hvis du ikke kan vise dette, risikerer du at blive afvist ved grænsen, og sendt tilbage hvor du kom fra.

Undtagelser gælder også for sundhedspersonale, der udfører arbejde på Bornholm, samt personale, der udfører sundheds- og medicinsk transport.

Yderligere information findes på det svenske politis hjemmeside her. 

Rejs trygt med os

Sammen bekæmper vi corona ombord

I coronatider er din sundhed og tryghed vores allerhøjeste prioritet. Det gælder både på busrejsen og færgerejsen. Alle færger som Kombardo Expressen benytter, har fået certifikatet ”SafeGuard” af Bureau Veritas, og det betyder, at færgerne lever op til en række strenge krav, der mindsker smitterisikoen. 

Herunder kan du læse om vores tryghedstiltag og om hvordan du forbereder dig på rejsen. Så får du den bedst mulige rejseoplevelse, og hjælper os med at hjælpe dig!

Tryghedstiltag

 • Øget hygiejne og afspritning

  Vi spritter bussens overflader af inden opsamling af passagerer. Der er desuden håndsprit til rådighed ombord på både Kombardo Expresessen og på færgerne.
 • Brug af mundbind

  Der er krav om brug af mundbind for både passagerer, chauffør og færgens besætning. Mundbindet skal bæres under hele rejsen og må kun tages af kortvarigt for at spise og drikke.
 • Sæder i samme retning

  Alle passagerer i bussen sidder på sæder, der vender samme vej. Dermed undgås det, at passagerer sidder ansigt til ansigt.
 • Færgen dræber vira i luften

  MOLSLINJEN og BORNHOLMSLINJENs ventilationsanlæg uv-belyser luften og dræber luftbårne bakterier og vira.
 • Færre passagerer

  Vi tilpasser kapaciteten på hver afgang, så der kan holdes afstand ombord på bussen.
 • Afskærmning på færgen

  Gennemsigtige skærme mellem pladserne hjælper med at hindre spredning af bakterier og virus ombord på færgen.

Krav om mundbind i den kollektive trafik

Husk mundbind

Myndighederne har gjort det obligatorisk at bære mundbind i den kollektive trafik. Det gælder også i KOMBARDO EXPRESSENs busser. 

Du skal derfor have dit eget mundbind med, som du skal bære på hele rejsen, både i KOMBARDO EXPRESSENs busser og ombord på færgen. Du må kortvarigt tage mundbindet af, når du skal spise eller drikke - husk at tage mundbindet på igen, når du er færdig. 

Kravet om mundbind gælder ikke for børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Tryghed i luften

Uv-kanon dræber virus på færgen

For at gøre rejsen med MOLSLINJEN ekstra tryg, har færgerne taget et nyt våben i brug: Ultraviolet belysning af luften i færgernes ventilationsanlæg, der dræber virus og bakterier i luften.

Uv-bestrålingen i ventilationen er en meget effektiv måde at forhindre spredning af virus ombord.

Sammen med tiltag som grundig hygiejne, bedre plads ombord samt krav om at bære mundbind, bliver rejsen ekstra tryg for alle. 

 

Færre passagerer i hver bus

På grund af coronavirus sælger vi ikke alle pladser i bussen. Det betyder færre passagerer i hver bus, mulighed for at skabe mere afstand ombord og at det undgås, at passagerer sidder ansigt til ansigt.

 

Ændrede rejseplaner?

Ryk billetten til en valgfri afrejsedag

På grund af den tilspidsede corona-situation frigiver Kombardo Expressen nu alle billetter til rejser i resten af 2020 og 2021. Billetterne kan flyttes til en hvilken som helst afgang i den nuværende køreplan - eneste betingelse er, at billetten er købt inden d. 31. januar 2021.

Det betyder, at du roligt kan booke din rejse uden fare for, at rejsen går tabt, hvis dine planer ændrer sig. Får du alligevel ikke brug for rejsen, kan du ændre til en anden afgang i køreplanen. Du skal bare ændre billetten senest 45 minutter før det oprindelige afrejsetidspunkt.

Det koster vores sædvanlige ændringsgebyr samt den eventuelle prisforskel mellem oprindelige billet og ny billet. 

Få svar på dine spørgsmål

FAQ

Kontakt os

Har du spørgsmål? Kombardo!

I en corona-tid som denne, hvor alt er uvist, er det vigtigt, du ved, at vi er her! 

Har du spørgsmål, sidder vi klar i kundeservice, hvor vi vil gøre vores allerbedste for at besvare dine spørgsmål så hurtigt og godt som muligt – men hav tålmodighed. Vi får nemlig rigtig mange henvendelser. Vi håber derfor på din forståelse, hvis du oplever ekstra ventetid.

Du kan kontakte os direkte på billet@kombardoexpressen.dk eller ringe på telefon 70 10 14 18 i vores åbningstid som er mandag-lørdag 08.00-18.00 og søndag 09.00-18.00. 

Vores Facebook-side er desuden bemandet alle hverdage mellem kl. 8.00-16.00.